معرفی کتاب دولتهای شهیدرجایی شهید باهنر و آیت الله مهدوی کنی
کتاب دولتهای شهیدرجایی شهید باهنر و آیت الله مهدوی کنی به صورت متنی توسط فهیمه خزایی به مناسبت هفته دولت در فضای مجازی معرفی شد
انقلاب اسلامی ایران در فرآیند تکوین و تثبیت خود، مراحل بسیار پرمخاطرهای را پشتسر نهاد. یکی از این مراحل، دولتسازی انقلابی و مکتبی بود که در زمان خویش ضرورت زیادی برای نظام نوپای اسلامی داشت. جریان لیبرالیسم، که هم در تفکر و هم در حوزة مدیریت کشور حضوری فعال داشت، از مخالفان برجسته و آشکار مدیریت انقلابی و اسلامی بود. در چنین شرایطی، افزون بر رشادتهای مردم، دولتمردان نیز برای تثبیت دولت مکتبی تلاش بسیار کردند. دولتهای مکتبی رجایی، باهنر و مهدوی کنی، که در بحرانیترین شرایط سیاسی کشور شکل گرفتند، با گامهای محکم به مطالبات انقلابی مردم پاسخ مثبت دادند. شعار دولتهای مذکور تشکیل دولت مکتبی، انقلابی و جوان بود. در کتاب حاضر سه دولت شهید رجایی و باهنر و آیتالله مهدوی کنی از جنبة ساختار، روند تشکیل کابینه، برنامهها و خطمشیها، سیاست خارجی و... بررسی شده است.بخش اول در سه فصل، ساختار دولت شهید رجایی را مورد بررسی قرار داده است. فصل اول طی پنج گفتار روند تشکیل کابینه را منعکس می کند. در فصل دوم برنامه ها، خط مشی و اصول مورد نظر دولت در زمینه های مختلف بازگو شده و در فصل سوم تعامل دولت با رهبری انقلاب، رئیس جمهور، نهادهای انقلابی و جریان های سیاسی بررسی شده است.
بخش دوم، در شش فصل به کارنامه و اقدامات دولت شهید رجایی پرداخته است. در فصل اول کارنامه ی هیئت دولت و ادارات تابعه ی نخست وزیر و در فصل دوم کارنامه ی وزارتخانه ها و سازمان های تابعه ی نخست وزیری به تصویر کشیده شده است. فصل سوم به دولت شهید رجایی و جنگ ایران و عراق اختصاص دارد. در فصل چهارم سیاست خارجی و در فصل پنجم ارتباط و اقدامات دولت در قبال بحران گروگان گیری مورد بررسی قرار گرفته و فصل ششم به فرجام دولت شهید رجایی می پردازد.
بخش سوم نیز در دو فصل جداگانه روند تشکیل، برنامه و کارنامه ی دولت های شهید باهنر و آیت الله مهدوی کنی را مورد ارزیابی و بررسی قرار داده است. کتاب حاضر با نتیجه گیری کلی و کتابنامه به پایان می رسد.
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.