فهرست ها

معرفی متنی کتاب

معرفی کتاب پرورش زنبور عسل

کتاب پرورش زنبور عسل به صورت متنی توسط فهیمه خزایی مسئول کتابخانه در فضای مجازی معرفی گردید

کتاب پرورش زنبور عسل عنوان اثری است از حسین کریم‌زاده که درباره‌ی تاریخچه جالب زنبورداری در ایران و جهان است. ویژگی برجسته و جذاب این اثر، همراه شدن توضیحات با عکس‌ها و نمودارها است که در هر فصل از کتاب آمده است.

عسل همواره به عنوان غذایی سالم و طبیعی مورد استفاده‌ی انسان بوده و مشهور است که خداوند فقط دو ماده را صرفاً به عنوان غذا آفریده که یکی شیر و دیگری عسل می‌باشد. صرف‌نظر از جنبه‌ی غذایی برخی فرآورده‌های زنبور عسل، عسل گسترده‌ترین و پرمصرف‌ترین داروی طب‌سنتی ایران بود  و تنها داروی مادی مورد اشاره در قرآن مجید است.

همچنین در کتاب پرورش زنبور عسل، مشخص شده که تمام هفت فرآورده‌ی زنبور عسل شامل عسل، عسلک، گرده‌ی‌گل،‌ ژله‌ی رویال،‌ موم،‌ بره‌موم و زهر به لحاظ بهداشتی و دارویی دارای اهمیت فراوان می‌باشند. زنبور عسل تنها دامی است که جهت تغذیه‌ی خود از اندام‌های گیاهی یا جانوری استفاده نمی‌کند و به عبارتی می‌تواند از هیچ، با ارزش‌ترین محصول کشاورزی و دامی را به وجود آورد. از طرفی نه تنها هیچ‌گونه زیانی به مراتع و محصولات کشاورزی وارد نمی‌کند؛ بلکه می‌تواند منشأ اثرات و برکات فراوانی نیز باشد و ده‌ها برابر قیمت عسل تولیدی، از طریق گرده‌افشانی گیاهان به انسان و محیط زیست او سود برساند.

حرفه‌ی زنبورداری نیز از خصوصیاتی مشابه خود زنبور عسل برخوردار است؛ با کمترین امکانات و سرمایه، بهترین شغل تولیدی ایجاد و با ارزش‌ترین محصول تولید می‌گردد. زنبوردار همواره در بطن طبیعت است و از طرفی به دلیل ارتباط مستمر با محصولات زنبور عسل، به ویژه عسل و زهر آن، از سالم‌ترین افراد جامعه محسوب می‌گردد. کتاب پرورش زنبور عسل برای استفاده دانشجویان علوم دامی و دامپزشکی، حرفه‌آموزان سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور و کارشناسان و پرورش‌دهندگان زنبور عسل گردآوری و نوشته شده است.

اخبار و اطلاعیه